2. maj 2010

Prvomajski prazniki

Super poletno vreme, ki nas je spremljalo, je še samo povečalo uživanje na potovanju.

Najprej smo obiskali sorodnike v Franciji. Družina se veča, podmladek ima že svoje partnerje ;) Lušno je bilo gledat otroke, ki so se pogovarjali v mednarodnem jeziku - z rokami ;) Razdelila sem vsa narejena darila in pokasirala gore šampanjca ;) To bomo pili ;) GPS nas je super vodil po ulicah Lyona in po obvoznicah, kaj bi brez njega. Naslednja postaja Lons le Saunier, kjer živi še en bratranec, in večerja s pravimi francoskimi crêpes ;) ter obvezno zelenjavno juho.

Naslednji dan pa proti Nemčiji in ogled Freiburga. Mesto ima super urejena parkirišča na obrobju mesta in tramvajske povezave do centra.

Dva dni v Europa parku je bilo dovolj, navozili smo se, čeprav smo se drugi dan pomikali že bolj po polžje. Verjetno tudi zaradi čisto poletnih temperatur. Fotoaparata nisem vzela s sabo, tako nimamo nič fotk ;)

Naslednja postaja je bilo jezero Chiemsee in vožnja z ladjo na otok Herreninsel, kjer je eden od gradov kralja Ludwiga II Bavarskega, nedokončan dvorec posvečen Ludviku XIV Francoskem, znanem po imenu Sončni kralj. Baje je Ludwig II stanoval v dvorcu le 8 dni, naslednje leto so ga našli mrtvega. Njegova smrt do dandanes ni pojasnjena.

Pot proti domu nas je vodila mimo rudnika soli v Berchtesgaden-u (blizu Salzburga), ki smo si ga seveda ogledali. Nato pa se odpravili še do jezera Königsee in počasi domov.

Nekaj fotk mi je celo uspelo narediti in jih združiti v film.



Le zakaj lušno tako hitro mine !?!

5 komentarjev:

  1. Lepo in zanimivo popotovanje imaste za seboj. Tako boste lažje pričakali velike počitnice, pa še za otroka se mi zdi super, da sta videla veliko novega in se sporazumevala :-) z otroci drugih narodnosti.

    Fajn filmček si naredila.

    OdgovoriIzbriši
  2. Me je prav zanimalo, če boste imeli proti koncu tedna v parku kaj gneče. Mi v smo v ponedeljek praktično samevali. Največ smo čakali na Matterhornu in to 10 minut! V torek je bilo sicer maloveč ljudi, a vrst nikjer.
    Mi je pa všeč, ker smo imeli nekako enako rdečo nit potovanja: Francija, Evropa park, Ludvik Bavarski...
    V filmčku sem prav uživala!

    OdgovoriIzbriši
  3. Maja, zanimivo kaj? Kot bi se zmenili. Naš prvotni plan smo čisto postavili na glavo in to samo zaradi počitnic v Franciji. V EU parku pa nič gneče, ponavadi smo kar obsedeli in se še 1x peljali, niti ven nismo rabli. 15 min na Blue Fire je že bilo dosti, pa sem ugotovila, da sem pa že vseeno prestara za tako, me je kar malo narukalo ;)))))))

    OdgovoriIzbriši
  4. tole je pa bilo nekaj... za shranit med spomine in se hodit past med nje, ko hoče megla zahladit... :)

    OdgovoriIzbriši
  5. No zdaj pa sem bila tudi jaz malo na počitnicah z vami, ko sem videla te čudovite slike :o))) Čeprav sem jaz svoje preživela ob šmrkanju in kašljanju in bi mi Paloma lahko že počasi podarila kakšno zlato kartico za vse porabljene njihove robček v mojem življenju :o)))

    Komaj čakam, da preverim pri tvojem pomladku, če mi bosta znala kaj povedati v neSlo :o)))

    Vidi se, da ste se imeli "sava bjen" - ne znam pravilno napisati :o)))

    Pa kakšen kozarček šampanjčka lahko spiješ na moje zdravje, da bo DRŽALO :o)))

    Vse, vse, vse dobro ...

    OdgovoriIzbriši

Hvala da si pokukal-a v moj blog, bom vesela tvojega komentarja.

Thank you for visiting my blog, I'd love to hear from you.

moi xxx