09. maj 2010

Barvni kotički

Včerajšnji obisk pri mojih je botroval tem slikam. Kljub oblačnemu vremenu, so barve kar žarele in seveda sem morala ovekovečiti vse lepotice, ki so kar tekmovale katera lepše cveti.

Prav tako je photosessionu botroval Kristinin barvni izziv - Color Inspiration Photos Challenge (Part1). Tokrat ni ponudila slike ona, temveč je izzvala nas, da se prijavimo s svojo fotko, kjer ob pogledu nanjo lahko rečemo: to pa je res barvni izziv.
Barvno najlepši je (vsaj zame) ta grm japonske češnje (tako ga vsaj mi imenujemo), ki nas vsako pomlad razveseljuje s svojimi cvetovi.


Zato se tudi prijavljam s to sliko.


Vendar pa tudi ostale lepotičke ne zaostajajo v svoji barvitosti in ker so vsaka v svojem kotičku, se barvno ne tepejo.Vsako pomlad recitiramo to pesmico. Ko sem iskala kaj več o njej na internetu, sem našla le pesem, ki jo je zapisala Babi (Babi, hvala ti!)

Naša češnja

Naša češnja
je res smešna.
Komaj cvete je dobila,
že je goste povabila.

Prišle drobne so čebele,
čmrlji in pa sitne ose,
da bi se napili
sladke rose.

Prišle ptičke
so siničke,
vrabci vsiljivi,
drozgi ljubeznivi.

Kosi pa so obljubili,
da z družino,
kakor lani,
prišli bodo na trgatev srčno radi.

Češnje sicer nisem slikala, mogoče ker ji cvetki že pridno odpadajo (ja na 800m nadmorske je vse kasneje), zato pa sem tole malo hruško, ki ima več cvetov kot listov ;)


Pa še kolaž ostalih lepotic.

11 komentarjev:

 1. Gospa pomlad je res prekrasna z vsemi svojimi močnimi barvami po katerih hrepenimo skozi belo zimo. Čudovite barve in krasne fotke.

  OdgovoriIzbriši
 2. spring is just so beautiful! thank you for the impressions!

  OdgovoriIzbriši
 3. Moiček veš kako se sedaj počutim? Kot čebelica, ki se je za zjtrk napila slastnega barvnega dišečega medu in pesmica od Babi - ej mi srček bije.

  V eni reviji je bil enkrat uvod napisan na temo češnje ljube Babi - če ga najdem ti ga posredujem ... in fotografija njene češnje je bila čudovita - jo bom prosila, če ima kje shranjeno ...

  Še v mojem imenu pozdravi tvoje in vso to njihovo krasoto ...

  Objem močan ...

  OdgovoriIzbriši
 4. Krasne so!
  Tudi meni so barve japonske češnje nekaj najlepšega med vsemi pomladnimi barvami. Med grmi je definitivno na prvem mestu po priljubljenosti.

  OdgovoriIzbriši
 5. Čudovite fotke si naredila, ja pomlad je res najlepša. Komaj čakam, da se mi začnejo odpirati najlepše cvetke :-))

  OdgovoriIzbriši
 6. Krasne fotografije in res bi bilo škoda, da ne bi ovekovečila vseh teh cvetočih barv. Prekrasno in držim pesti na izzivu.

  OdgovoriIzbriši
 7. Pomlad s svojimi barvami je res čudovit letni čas!Če bi še vreme malo manj nagajalo bi bilo še bolj čudovito:)

  OdgovoriIzbriši
 8. Krasne fotke a kolaž božanstven...
  Sretno na izazovu...

  OdgovoriIzbriši
 9. Beautiful spring flowers! I love spring and summer!

  Thank you for taking part in my candy :o)

  Hugs, Gry-Heidi :)

  OdgovoriIzbriši
 10. naj si ovekovecila,slatko sam se nagledala cvetja in barv. Jaz sam od tistih ki mara naravo vec kot vse ostalo skupi. Prekrasne slike. Kako bi bilo lepo brat kaksno lepo vocko,ko si grem brat svoje granje.Slike so prekrasne. Obljubi nam pokazati nove slike z vocijem ( ce se rece tako, vcasis se ne spomnim cele slovenscine, stari se in se pozabi, nimam se skom pogovarjat). LP

  OdgovoriIzbriši

Hvala da si pokukal-a v moj blog, bom vesela tvojega komentarja.
Thanks for looking at my blog, I'd love to hear from you.

moi xxx