2. avgust 2010

Kiti in želva

Letos nas je naš AD peljal do Ligurkega morja, kjer smo se uživali v čofotanju, plavanju in vsem, kar pač spada zraven ;)

Seveda so nas v campu takoj okužili z idejo, da bi šli na lov za kiti in delfini (samo photoshooting :). V Sredozemskem morju živi baje 18 vrst kitov, mi pa seveda nismo izpustili priložnosti, da si jih nekaj ogledamo v živo.

Nepopisen občutek.
Saj sem kite že videla na TV, še bližje, kot sedaj, samo ko ta velikan plava zraven ladje na kateri si, VAU, res ne znam opisati kaj vse se je dogajalo v meni. Vsi smo utihnili, tako si slišal samo njegov izdih in brizg vode in pa šumenje morja. Vse dokler se ni "poslovil" in nam pomahal z repom. Takrat pa so zaškljocali vsi fotoaparati.
Naš tamau pa je bil kr malo razočaran, ker ni videl kitove glave, samo rep ;) In je rekel, da če bi bil on kit, bi se celi pokazal :D

Ujeli smo tudi morsko želvo (v objektiv seveda). Lepotička nas je pustila kar nekaj časa čakat preden je njena glavica pokukala iznad morske gladine, da je vdihnila.

Žal se delfinčki sploh niso pojavili na našem obzorju. Zanimivo, saj pravijo, da delfine vidijo vsakič, za kite pa moraš imeti večjo "srečo". Delfinčke sem sicer že videla v živo (tudi v naravi, ne samo tistih ubožcev v bazenih, ki morajo delat za svoj vsakdanji kruh, mislim ribe), pa bi jih bila vseeno vesela.

Kakorkoli, je že bilo tako kot je moralo biti ;)

Pa še nekaj utrinkov v fotkah:





3 komentarji:

  1. oooo, novi videz bloga. Fajn, taki veseli je! In vi srečkoti ste videli kite in še tako veliko želvo, to bi bilo nekaj za mojega J. Si pa kar predstavljam Taja z njegovo izjavo, ha ha.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi meni je všeč tvoja nova poletna oblekica bloga :o)))

    Joj kakšna neskončna modrina in blagoslovi razgledov, ki ste jih bili deležni - čudovito - res ostaneš brez besed :o)))

    Objem ...

    OdgovoriIzbriši
  3. Super nova oblekica bloga. Prav tako sem imela jaz preden sem našla novo :)
    Vidim, da ste se imeli fino na dopustu. Fotke so super.

    OdgovoriIzbriši

Hvala da si pokukal-a v moj blog, bom vesela tvojega komentarja.

Thank you for visiting my blog, I'd love to hear from you.

moi xxx