6. avgust 2010

Cinque terre

Na vzhodnem koncu Riviere najdemo Cinque Terre (dobeseden prevod bi bil 5 dežel, v resnici je to 5 mest), kamor spadajo Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore; mesteca, ki so vpeta med morje in hribe, do katerih lahko prideš le z vlakom ali po morju.
Ta idilična pokrajina, ki se skozi leta skoraj ni spreminjala, je nacionalni park, UNESCO pa jo je proglasil za svetovno kulturno dediščino.Pričakajo te značilne ozke uličice in zanimive hiše, ...


... majhne lične trgovinice, ...Kot že rečeno, je najpogosteje uporabljeno prevozno sredstvo do teh skritih kotičkov prav vlak. In če je še dvonadstropen, se zaiskrijo otroške očke.Pot v mesto ponavadi iz železniške postaje vodi skozi tunel, ki je večkrat lično okrašen s slikami, mozaiki ali vitrinami. V enem takih tunelov nas je pozdravila tudi ta orjaška školjka (ja, ja, polžek je, vem ;)Pogled na morje pa razkriva strmo obalo, ki pa ne prepreči, da bi se okopali ;)V Vernazzi je celo urejena peščena plaža.Še nekaj utrinkov v sliki:Dodano:
Priporočam ogled, predvsem spomladi ali jeseni. Med mesti je tudi pešpot, za katero pa priporočajo dobro obutev, na enih mestih pa celo alpinistično opremo.
Nisem preverjala, saj nas je vlak v 5 min pripeljal iz enega mesta v drugega ;)

5 komentarjev:

 1. Zanimivo je spremljati razne kraje in pokrajine na blogih in si tako širiti obzorja, kot tudi najti kakšno novo destinacijo zase. Prav z veseljem sem pogledala tvoje fotografije.

  OdgovoriIzbriši
 2. O, Cinque terre, še vedno zelo visoko na mojem seznamu želja in potovalnih načrtov.
  Po tvojem opisu in fotkah pa je odločenost še malo bolj trdna :)
  Hvala!

  OdgovoriIzbriši
 3. o, srečna potepinka... česa vse si se naužila:))

  OdgovoriIzbriši
 4. Zanimiva pokrajina, po slikah sodeč res vredna ogleda.

  OdgovoriIzbriši
 5. Si kar očke spočiješ na teh tvojih čudovitih fotografijah in kar zamislim si lahko šele vas, ki ste vse to doživeli v živo :o)))

  OdgovoriIzbriši

Hvala da si pokukal-a v moj blog, bom vesela tvojega komentarja.

Thank you for visiting my blog, I'd love to hear from you.

moi xxx