13. maj 2010

Za Dunjo

Dunja si zasluži prav posebno čestitko za rojstni dan, pa vendar nisem hotela, da bi to bila čestitka za rojstni dan. Bila naj bi čestitka, ki jo lahko imaš celo leto na polici in te vsakič, ko jo pogledaš, spomni, da te ima nekdo rad.



Uporabila sem roza in sive T!m Holtzove papirje (Vintage Shabby), ki so mi noro dobri in prav vsakega je skoraj škoda razrezati. Tu (pri moji škrtosti ali bolje rečeno nikolineveškdajbošrabiltočnotapapir) mi je pomagala briljantna ideja T!ma,
saj so nekateri papirji že razdeljeni na kvadrate različnih velikosti in so tudi vzorci manjši. Tako se mi je prikradla slika nenavadno zložene čestitke, kjer je kar nekaj površin mini kvadratne oblike.
Kaj pa dati na druge površine? Tja, pa naj bodo vsi kvadrati. In moja simetrija (mora bit!) je spet vdarla ven in nastal je vzorec šahovska plošče ;) Roza-siva varianta, pač ;)




In ker sem liste že izrezala in nisem mogla več printat na njih, sem izreke (ki sem jih našla na našem stenskem koledarju) sprintala na pavs papir in jih nalepila čez podlago, ter pritrdila s perlicami.




Perlice, lepo oblikovane v swirle, sem uporabila tudi na drugih kvadratkih, ki sem jih tudi poštempljala, čeprav so že lepo distressani.



Prvo stran, ali bolje rečeno ploskev, pa sem okrasila z rožami.



Najprej sem že izdelala rožo, ko sem jo pobarvala z distressi, se barve niso ujemale, tako sem bila primorana iz istih papirjev s puncherjem izsekati delčke za cvete. Rože so narejene po načrtu iz WoJ Tutorial & Inspiration bloga (link najdete na desnem traku).



Dodane so še kupljene vrtnice (prinešene iz vseh vetrov ;) in pa perje, ki se mi je zdelo bolj pripravno od zelenih listov. Tako sem želela ohraniti altroza videz celotne čestitke.



Na koncu sem celotno čestitko še posprejala z Glimmer Mistom, kar je botrovalo temu, da se je print nekoliko razpacal. Najprej sem bila seveda žalostno jezna, potem pa mi je celo postalo všeč, saj je celotna čestitka delana v duhu vintage, pa naj bo še pisava taka ;)

Še mozaik sestavljen iz slik posameznih kvadratov (kjer se boljše vidijo male nerodnosti ;).




16 komentarjev:

  1. Zelo zelo lep čestitka in zelo primerna za tokratno craft-alnco. Te rožice sem tudi jez že občudovala, krasne si naredila :-))

    OdgovoriIzbriši
  2. Ujej kako lepo, in koliko drobnih stvari. Najbolj so mi pa všeč rožice..tako polno deluje vse skupaj! Krasno!

    OdgovoriIzbriši
  3. .....še sedim in pobiram čeljust z mize! Res mi je neznansko všeč.

    OdgovoriIzbriši
  4. Tole je prava mojstrovina. Tako bogata je in super izgleda z vsemi temi dodatki, mislimi... Super si jo izdelala in čeprav te dobro razumem, da je 'škoda' lepega papirja, je tokrat uporabljen na tako super način, da bi ga bilo vsekakor škoda šparat.

    OdgovoriIzbriši
  5. Fantastična je od začetka do konca! Dunja je prava srečnica. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Res je nekaj posebnega - fantastična je!!! Verjamem, da ti je bilo v začetku škoda papirja, ampak končni rezultat odtehta 'škrtost', a ne :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Brez besed sem ... Čestitka je čudovita! Prejemnica je res prava srečnica.

    OdgovoriIzbriši
  8. Fenomenalna!!!!Koliko dela, detajli za dol past!!!!!!!Tale pa res lahko krasi poličko celo leto, kaj leto lata!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Wauuuu, moje barve, čudovito sestavljeno, okrašeno.. Eden najboljših izdelkov, ki sem jih kje videla in prav gotovo eden tistih, ki bi si jih vsekakor želela imet doma. Čeprav mi je moje ime všeč, mi je pa zdaj kar malo žal, da nisem tale Dunja :)))))

    OdgovoriIzbriši
  10. o hudooooo ... hitro prijavi na craftalnico, ker je tole ubitačno lepo roza ♥ ♥ ♥

    OdgovoriIzbriši
  11. neverjetno... ne vem, kje naj začnem gledat, super je.

    OdgovoriIzbriši
  12. Prekrasna čestitka!
    Posebna, kot je sigurno posebna tudi Dunja! :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Sivo-roza kombinacija z milijon detajli - čudovito. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Najprej iz vsega srca pozdravljam to čudovito navezo prijateljstva med vama in se priklanjam tej res vauuuuuuu čestitki in verjamem, da je bila Dunja ganjena v dno srca - že meni zastane dih ob pogledu na te fotografije in si lahko zamislim kako je bilo Dunji, ko jo je držala v rokah in jo božala s pogledom ...

    Vse lepo in dobro tudi od mene zate Dunja, čeprav te ne poznam osebno ...

    Odmevčica

    OdgovoriIzbriši

Hvala da si pokukal-a v moj blog, bom vesela tvojega komentarja.

Thank you for visiting my blog, I'd love to hear from you.

moi xxx