8. september 2017

Vintage

Sprva je bila namenjena Shabby chic izzivu.
Ker pa je bolj vintage, kot shabby chic,
sem za izziv naredila novo.
Tole pa vseeno pokažem.


Medtem ko je za Shabby chic značilno bolj oguljeno,
je vintage bolj starinski, retro,
kot mi je razložila Goga.


Uporabila sem veliko šablon z rožami in listi,
valoviti pravokotnik za izrez lista in šablono Joy za podlago. 
Na sredo kroga sem dodala napis Spomini,
Na sredo rožic pa kapljico Nuvo drops.
Te sem uporabila tudi za pikici na i.

Ker je veliko šablon iz Najlepšega para
lepim v Galerijo.


18 komentarjev:

  1. Shabby chic ali vintage? - no vidiš, meni pomeni isto - to je definicija za nas "stare", ki smo starinski in oguljeni:))). Tako da če bom slučajno uspela narediti kaj od tega, kar ve določite, v katero skupino spadam:). Ti pa si obe varianti naredila lepi in bogati in prav nobena stvar ne zgleda oguljena. Lep pozdravček od ene "shabby chic" prijateljice Andreja

    OdgovoriIzbriši
  2. Madonca, koliko rožic! :-) Čudovita je. Hvala za razsvetlitev o posebnostih enega in drugega stila. Jaz sama sebe opredelim v kategorijo vintage shabby chic. :-)) Kako bom pa tole prenesla na papir, pa za enkrat še nihče ne ve. :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Se bom kar pridružila komentarjema obeh predhodnic.Voščilka je več kot prekrasna....in toliko rož,da se še sama počutim rožnato :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasna voščilnica in prelepe rožice si enkratno razvrstila okrog kroga. Lepo si umestila besedo spomini. Meni je res takšna krasna vintage.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hojla.....ne se ustrašit...tole je "naša"....kot veš, tudi peš ne morem več priti na obisk, zato sem spet našla en način, da te bom lahko na veliko hvalila pri tvojih izdelkih....Grozno je tole Martina, ko se "najina" računalnika začneta kregat....te bom obiskovala pa kot firma...bolje nekaj kot nič.
    Skratka....vintage lep, razlika med shabby chic tehniko pa tudi vidna.lp MOJCA

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljena Agencija Renta.. tudi sama sem imela kar nekaj časa, da nisem mogla objavljat komentarjev pa ne samo pri Moi.. in sem potem računalničarja prosila, da mi je sprostil neke dodatke, ki so se naložili pri novi verziji chroma oz. mozile ali pa če imaš kakšno protivirusno zaščito, ki te hoče zaščiti pred ne vem čim.. ;) Poskusit ni greh pravijo računalnik prepričat da Moi ne grize :D

      Izbriši
    2. Hvala Valentina za ta nasvet. Mogoče je res pri Mojci kak zid, ki preprečuje, da bi komentirala. Samo po drugi strani pa ji to samo pri meni ne gre. Ma, za probat je ;)

      Izbriši
    3. No, evo, spet sem Mojca Božič.....pa kdo je tle nor, nekdo grize, pa ne vem kdo...zdaj pa ta računalnik že zafrkava 100 na uro....moram res zetu kakšno južno skuhat, da mi bo poštimal mal te stvari.Hvala Valentina...bomo vse probal...

      Izbriši
  6. Meni sta obe tvoji tako shabby chic kot tudi tale vintage čudoviti! Sicer netipični zate ampak krasno izpadeta in verjamem, da je fino stopiti iz svojih okvirjev. :) Ta dva stila sta tudi meni tako zelo si podobna skoraj kot jajce jajcu oz. gresta z roko v roki skupja :) Mogoče če sem prav zasledila so pri shabby chicu bolj pastelne barve.. ampak nisem prepričana. Prijeten vikend.
    P.s: Vidim, da je tudi pri tebi zavel nov veter in osvežil tvojo stran. Všeč mi je nežnost lističev in zeleni odtenki. Deluje pomirjajoče.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Valentina za tvoj komentar. Sem pa dodala na blogu linke do slik, ki jih Google vrže za Shobby chic in za Vintage in boš videla, da so precej drugačne. Pri SC so bolj pastelni toni, oguljen videz, nežne rožaste tapete, vse je tako nežno in svetlo. Pri vintage pa so tudi temne barve in ČB tehnika. Upam, da ti bo to koristilo.

      Pa hvala za pohvale glede bloga, saj je bil skrajni čas in že nekaj časa sem razmišljala v tej smeri.

      Izbriši
  7. Ooo luštno in domače je pri tebi, lepo si zamenjala opremo bloga.
    Za tole lepotičko smo ti pa že povedale, da je lepa in tudi čisto o.K. bi bila.nO nič hudega, si naredila še drugo in obe sta fejst lepi in bogati.
    LP Lili

    OdgovoriIzbriši
  8. Obe sta tako čudoviti, tista za Craf-talnico in tudi tale ... jaz pa tuhtam in iščem razliko med oguljeno in starinsko ... bom še malce opazovala od daleč, da vidim, kako in kaj in se potem se - upam, odločim eno tudi izdelati ... Hvala ker širite moje meje spet in spet :)
    Prijeten vikend ti želim, Majda

    OdgovoriIzbriši
  9. Kako čudovita je. In hvala za linke do obrazložitve razlik med SC in Vintage. Razlika je res očitna. Všeč mi je sprememba tvoje blog teme. Pozdravček. D.

    OdgovoriIzbriši
  10. Martina, ne bodi jezna, ampak najprej sem opazila novo obleko tvojega bloga. Sprva sem mislila, da me je vrglo na napačen blog :) Ženske imamo rade novo garderobo, a ne? :)
    Vidiš, zdaj sem razsvetljena in vsaj približno vem, kakšna je razlika med obema stiloma :)
    Čudovita voščilnica, bogata in nežna.

    OdgovoriIzbriši
  11. Meni se obe zdita krasni. Hvala za razlago, kakšna je razlika med enim in drugim stilom, meni sta strašno podobna.

    OdgovoriIzbriši
  12. Na stile se ne spoznam.
    Ampak vem pa, da je tale nadvse čudovita.

    OdgovoriIzbriši
  13. Tudi ta mi je zelo všeč, prav posebna je s toliko rožicami!

    OdgovoriIzbriši
  14. Tudi jaz ne vem definicij...zaupam pa svojim očem in te se svetijo od navdušenja!!!!

    OdgovoriIzbriši

Hvala da si pokukal-a v moj blog, bom vesela tvojega komentarja.

Thank you for visiting my blog, I'd love to hear from you.

moi xxx