23. junij 2016

Provansa

Z možem sva se malo potepala po Franciji, južni Franciji (zato tudi nisem bila toliko prisotna na blogu in komentirala vaših objav). Najprej sva si ogledala kanjon Verdon oz. Velik kanjon reke Verdon, kot je njegov pravi naziv. Soteska, ki sodi med najslikovitejše v Evropi, je dolga cca 25 km in vrezana v apnenec tudi do 700 m globoko. Res veličasten pogled.


Na koncu soteske je zajezitveno jezero Lac de Sainte-Croix, ki s svojo čudovito modrino privabi marsikaterega turista.


Naslednja postaja je bila Provansa. zato sva tudi prišla. Čeprav miceno prezgodaj, saj je sivka šele začela dobivati barvo. Pa je bil vseeno veličasten pogled na vsa ta polja te čudovito dišeče rastline.



To je bil res tak prekrasen spontan izlet brez hitenja in plana, ki bi se ga moral držati. Niti čas naju ni preganjal. Mogoče tu in tam kak dež, ki pa sva ga potem demonstrativno prespala ;) Teden je vse prehitro minil, doma pa me je čakal lepo zaraščen vrt (plevel je neusmiljeno rasel, čeprav sem vse oplela preden sem šla :)

15 komentarjev:

  1. Vauuu, jaz sem bila že 3x, nazadnje lansko leto. Tudi kanjon sva si z možem že ogledala; do najvišje točke sva prikolesarila iz doline, kolo pustila pri en koči in se peš podala v kanjon po Ruthe de Cretes - čudovita pot ob vodi, ki je celo pitna. Nepozabno! Jaz bi se v Provanso vračala še in še, tako je lepa in ima en tak poseben žmaht. Vrt in plevel boš pa zdaj, ko si polna energije lepo počasi obdelala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To pa mora biti res čudovit pogled na vso to sivko, ki raste in ne samo pogled....dišave. Že moja dva ogromna grma dišita, kaj šele ta neskončna njiva....ni čudno, da je ta Provansa tako opevana med ljudmi. Lep izlet. Plevel!!!! Glej malo pozitivno....Ma kakšen plevel....to je samo zaščita rastlinam pred močnim soncem...

      Izbriši
  2. Čudovito popotovanje in verjamem, da sta imela res krasen odklop od vsakdana. Krasno je pogledati vse te fotografije.

    OdgovoriIzbriši
  3. Oooo, kakšne čudovite fotke in krasen potep. Kanjon je veličasten in kar izvablja vzdihe občudovanja. Pa polja sivke ... Opojno dišeče in balzam za dušo so takšni pogledi.

    OdgovoriIzbriši
  4. Uau, prekrasne fotografije, kako lepo je šele moralo biti v živo. Vesela sem zate, da si se naužila takih lepot in si napolnila baterije.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ooo, ako lepo. Vesela sem za vaju, da sta se imela lepo, in da sta malo odklopila. Provanso si tudi jaz želim ekrat ogledat, morda pa z motorja??

    OdgovoriIzbriši
  6. Uau, malo me pa daje nevoščljivost, pa čeprav iz srca privoščim. Ko sva midva bila v Provansi sva čudovita sivkina polja žal zamudila, pa vendar je bilo čudovito. Tako kot si napisala. Čas tam teče drugače - počasneje.

    OdgovoriIzbriši
  7. Super potepanje sta si privoščila in pogled na polja sivke je res fantastičen. Glede plevela se pa ne sekiraj, imamo ga še tisti, ki smo bili doma:)) Pozdravček, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  8. ja, samo vzdihujem in občudujem ... preeeekrasno, sem bila že v provansi, pa še ne tu in v času cvetenja sivke, to bi rada že dolgo videla ...

    OdgovoriIzbriši
  9. Krasno potovanje, pred nekaj dnevi sva s sinom objuala spomine ... še se bova vrnila tja. Je zares lepo. Lp, Maja

    OdgovoriIzbriši
  10. Super izlett sta si privoščila. Fotke so čudovite. Pogled na polja sivke pa mora biti v živo res nekaj posebnega. Plevel pa vedno z največjim veseljem pokvari vrnitev domov. :-)))

    OdgovoriIzbriši
  11. Kako lepe fotografije. Tudi sama si enkrat želim pogledati vsa ta polja sivke.

    OdgovoriIzbriši
  12. Kako krasno potovanje in verjamem, da tudi en velik oddih in odklop od vsakdana.

    OdgovoriIzbriši
  13. ooo Provansa ... tudi jaz bi jo enkrat rada videla, saj sivko obožujem :-)) Zelo lepe fotke in vesela sem, da sta se imela lepo.

    OdgovoriIzbriši
  14. ooo Provansa ... tudi jaz bi jo enkrat rada videla, saj sivko obožujem :-)) Zelo lepe fotke in vesela sem, da sta se imela lepo.

    OdgovoriIzbriši

Hvala da si pokukal-a v moj blog, bom vesela tvojega komentarja.

Thank you for visiting my blog, I'd love to hear from you.

moi xxx