31. marec 2016

Moje zeleno ustvarjanje

Zadnje čase sem bolj malo tukaj v virtualnem svetu.
Imam še nekaj objav, ki so napisane vnaprej
(zato tudi ne komentiram tako redno),
sicer pa sem v svoji drugi ustvarjalnici,
tam, kjer ne vidiš takojšnjega rezultata svojega dela,
na vrtu.

Lani posajena drevesa so se zgleda prijela.
Ne morem povedat kako sem vesela.
In te naše šibice so nekatere že zacvetele.


Lani pridelana semena paradižnika,
ki sem jih letos posejala so zrasla.
Pa kako lepe sadike so.
Hvala Valentini za vse nasvete
in raznovrstna semena, ki mi je poslala.
Pa hvala Sonji za poslana semena.


Tako bodo paradižniki letos tako lepo pisani.

Sejala sem še paprike, pa feferone in solato 
in vse že kuka iz platojčkov.

Zdaj bo treba pripraviti vrt, 
da bodo lahko rastline nadaljevale svojo rast.

Saj vem, za nekatere to ni nič posebnega.
Zame, ki sem bila do lani "mestno dete"
pa je vsak pridelek uspeh.
Iz vseh vetrov črpam koristne nasvete
in se učim.

No, nekaj pa sem le ustvarila ;)


Ta venček, ki je sameval sem okrasila.
Tako imamo tudi pomladni okras.
Se še spomnite zime in jeseni?
Rože, hiške in ptico sem izrezala iz potiskanega papirja,
ki sem ga kupila v Tedyju,
marjetice pa so iz šablone.

Toliko, da veste kje se potikam 
in v opravičilo, da včasih zamujam s komentarji ;)

19 komentarjev:

  1. Mestno dekle ..kapo dol, da si prišla do tega...tista, ki ne poizkusi tega vrtnega užitka, zamuja ogromno. Ni lepšega, kot čakati na vsak popek,ki se odpre na cvetju, sadiko, ki naredi plodove in na koncu...vsakdanji "sprehod" po vrtu (tudi če ni tako popedenan do zadnjega plevela). Ravno zaradi takih stvari sem hvaležna, da sem se rodila na vasi in si družino ustvarila na vasi. Ti samo uživaj in dihaj frišen zrak, štampiljke in šablone bodo počakale (te nič ne pijejo in jedo)....
    Ampak venček mi je pa všeč...pravi pomladni... in hišice, ki si jih dodala....mmmmmmmm, za pojest dober, kot dobra in lepa čokolada (o hudimana, le zakaj 2 meseca pred morjem skoz mislim na hrano?????) čao

    OdgovoriIzbriši
  2. Mojca je lepo zapisala. Jaz pa le čestitam za nove podvige. Lepo ti uspeva. Upam, da bomo čez nekaj mesecev lahko občudovali tudi rezultate dela.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super si in le nadaljuj tako. To je tudi posebno ustvarjanje in tako lepo je gledati kako vse raste. Krasno ti uspevajo stvari (se vidi, da jih delaš z ljubeznijo) in držim pesti, da se bo tako tudi nadaljevalo. Venček je krasen in super okras.

    OdgovoriIzbriši
  4. Iz mestnega dekleta si se prelevila v čisti pravo kmetico :) Hudo dobro ti gre, mi pa pridemo na paradajz, ko bo zrel. Virtualni svet bo počakal, papirčki tudi ne bežijo če ne odpreš okna, tako, da kar uživaj v svojem zelenju. Venček je pa prav pomladno živahen.

    OdgovoriIzbriši
  5. Same lepe (in dobre) stvari uspevajo pri tebi. Prva slika me je takoj pritegnila, da naredim kakšno pomladansko voščilnico s podobnimi cvetovi :) Naj bo leto darežljivo tudi pri tvojem pridelku!

    OdgovoriIzbriši
  6. o, pridna in super, da vse tako lepo uspeva - krasno si zastavila in veliko truda je v tem. naj lepo raste še naprej, fajn, da imaš domača semena.
    venček je pa tudi super ideja, imam enake papirje in se ne bi spomnila česa takšnega.

    OdgovoriIzbriši
  7. Uuu pridna punca, juhej za rastline in cvetoča drevesa. Na obilo pridelka kličem

    OdgovoriIzbriši
  8. Uau, kako krasne paradižnike si vzgojila. Bravo! Jaz sem pa letos posejala le čilije, ker paradižniki kar sami vzklijejo v rastlinjaku, tako da jih je še preveč.

    OdgovoriIzbriši
  9. Pridelano doma je najslajše. Naj ti dobro uspeva in rodi na vrtu. Venček je krasen. Lp

    OdgovoriIzbriši
  10. Imeti svoj vrtiček je vsekakor privilegij. Čudovito je opazovati vsako rastlinico, ki pokuka iz zemlje, raste, obrodi. Vse čestitke, prav super ti gre od rok. Pa tudi vse pohvale pomladnemu venčku.

    OdgovoriIzbriši
  11. Oooo kako ti zavidam že vse cvetoče, mi še kar razmetujemo kupe snega, da bi se čim preje stopil:) Pri meni bomogoče pribl. tako čez mesec dni. Uspešno ti že vse raste in kot so ti rekla dekleta pred mano - me bomo že počakale, da boš imela čas:))) Lep pozdrav, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  12. Tolk sem ti natvezla, med potjo pa pozabila, da ti pohvalim venček - super simpatičen je:))

    OdgovoriIzbriši
  13. Ti kar uživaj v pomladi na deželi, mestno dekle. :-) Moji paradajzi so trenutno skoraj tako lepi, kot tvoji. Bova videli, kaj bo prineslo poletje. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ... in pozabila sem pohvaliti tvoj prelep venček.... :-))

      Izbriši
  14. Všeč mi je, ker si odkrila čar obdelovanja zemlje in pridelovanja zelenjave. Skoraj vsak nov list na rastlini, droben plod ..., je vir veselja in elana za naprej.
    Venček je krasen!

    OdgovoriIzbriši
  15. Kok fajn, da ti uspeva in raste. Papirčki boji že počakali. Ti kar pridno vrtnari, saj to je prav posebno ustvarjanje, ki nam na žalost ni vsem dano. Pa da ne pozabim tudi jaz pohvaliti tvojega venčka, zelo lep in razigran je.

    OdgovoriIzbriši
  16. Pravi užitek je videti kako mestni punci vse tako lepo raste in uspeva v novem podeželskem domu. Se vidi da delaš z veseljem in ljubeznijo. Komaj čakam da presadim paradižnike, pa pri nas se tudi počasi razcveta sadno drevje, a ni fino ko pride pomlad. Tudi venček je čudovit. Uživaj, papirčkale bomo ko bo fejst vetrovno ali pa deževno.

    OdgovoriIzbriši
  17. Luštno je tole tvoje zeleno ustvarjanje in že slutim dober pridelek. Jaz obožujem vrtičkanje ampak mi zmanjka časa in potem vse obdela mami upokojenka že dopoldne, ko sem jaz v službi. Ni ga boljšega, kot skočit na gredo po večerjo/kosilo.

    OdgovoriIzbriši
  18. Res je užitek videti kako rastlinice za katere skrbimo, tako lepo uspevajo. In očitno si iz mestnega dekleta kar hitro prerastla v pravo podeželsko dekle. Venček je čudovit in lepo si ga okrasila.

    OdgovoriIzbriši

Hvala da si pokukal-a v moj blog, bom vesela tvojega komentarja.

Thank you for visiting my blog, I'd love to hear from you.

moi xxx