11. december 2011

Uvidevnost

Če si uvideven, boš svoje stališče skušal povedati na strpen in kulturen način, ne da bi pri tem prizadel drugih in poslušal tudi druga stališča. Če so drugačna od tvojega, kar seveda ne pomeni, da so napačna, lahko uporabiš besede: "Zanimiv pogled!" in s tem ne prizadeneš sogovornika.

6 komentarjev:

  1. Prvo kar mi je prišlo na pamet je bila uvidevnost do starejših in potem to, da izumira. Bojim se da današnja, vse preveč demokratična vzgoja ne pomaga uvidevnosti, da bi rasla, ravno nasprotno, pozablja se na njo. Brez nje pa so odnosi in pogovori veliko bolj grobi se mi zdi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimiva vrlina!
    in dejstvo je ,da ne moremo vsi razmišljati enako, zato je potrebno biti strpen in uvideven.
    lepo nedeljo voščim- danes je že 3. adventna :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Če pomislim nase mi je je bilo dano v zibko preveč in velikokrat me je drago stala ... po drugi strani, pa je kljub dajanju dalje nisem velikokrat dobila povrnjene ... zapleten krog, v katerega bi si pri sebi želela več zdrave udarnosti in odločnosti, vendar v meri, ko zato ne trpi kdo ob tem ...

    Vse dobro ...

    OdgovoriIzbriši
  4. Se podpišem pod tem. Pogrešam uvidevnost in ne razumem, zakaj se v današnjem času zdi, da si eni lastijo pravico ne biti uvidevni. Zakaj že?

    OdgovoriIzbriši
  5. Brez iskrenosti smo osamljeni posamezniki, ki se skrivamo za svojimi maskami sem nekje prebrala in ko človek sname to masko lahko vstopi iz sivine v belino.

    OdgovoriIzbriši
  6. Uvidevnost - smo zaradi uvidevnosti lahko neiskreni? Težko vprašanje si nam zastavila. Res pa je, da ni potrebno, da s svojo iskrenostjo brez uvidevnosti prizadanemo sočloveka.

    OdgovoriIzbriši

Hvala da si pokukal-a v moj blog, bom vesela tvojega komentarja.

Thank you for visiting my blog, I'd love to hear from you.

moi xxx