31. oktober 2012

Švedska in Danska (2)

Prispeli smo na Dansko in šli pozdravit malo morsko deklico. 
Zadnjič se je potepala po Šanghaju, tokrat je čakala na nas. 



Vabile pa so nas tudi peščene skulpture. Kako jim uspe narediti toliko podrobnosti iz peska, mi še zdaj ni jasno. Baje naj ne bi uporabljali nobenega utrjevalca (ja, seveda! :), ko pa smo sami poskušali, se nam je vse sproti podiralo ;)


Letna rezidenca kraljeve družine Frederiksborg Slot, ki je zdaj muzej. Najprej smo ga občudovali od daleč, kako se je razkazoval na otočku v jezeru.


Okoli gradu se bohoti vrt v vsej svoji lepoti.


V notranjosti pa veliko starin. 


Skoraj bi opustili namen obiskati zabaviščni park Fjord&Bælt, saj smo prispeli uro preden ga zaprejo. Svetovali so nam, da ga obiščemo naslednji dan, saj je kaj za videt. Tako smo prenočili v tem malem obmorskem kraju, našli in igrali nenavaden mini-golf (zelo zanimive prepreke ;) in se naslednji dan odpravili tja. Ni nam žal. 


Videli smo pliskavke, pa tjuljne, hranili smo rake in jih božali, oni pa nas ščipali ;) Imajo pa tudi zanimiv interaktivni del, kjer spoznavaš kako deluje plima in oseka, pa vse o vetru, in še in še


Naslednji dan pa smo se podali proti Egeskovu.

4 komentarji:

  1. Koliko čudovitih slik in uau tudi mene so navdušile peščene skulture, kako so tole skuapj spravili je prava uganka. LP

    OdgovoriIzbriši
  2. Zdaj mi je pa jasno, zakaj ste zamudili letošnjo Piko - pri pravi ste bili! Hvala ker deliš vtise z nami, tako lahko malo pokukam tudi tja, kjer verjetno ne bom nikoli.

    OdgovoriIzbriši
  3. To pač vi niste znali delat iz peska, oni pa že vedo kako :)))) Res je malo neverjetno, da bi to držalo skupaj brez kakršnih koli pripomočkov oz. trdilcev. Fino je to, da združite vsega po malem: zabavo, zgodovino, poučne stvari.

    OdgovoriIzbriši
  4. Vauuu te peščene skulpture so čudovite ... si sploh ne znam predstavljat potek ustvarjanja ene take krasote iz peska ...

    Vse dobro ...

    OdgovoriIzbriši

Hvala da si pokukal-a v moj blog, bom vesela tvojega komentarja.

Thank you for visiting my blog, I'd love to hear from you.

moi xxx