15. november 2017

CRAFTalnica - POP-UP

Že od nekdaj so mi všeč pop-up stvari iz papirja. Fantoma sem, ko sta bila še mala, kupovala pop-up slikanice, pa tudi sebi sem privoščila kakšno pop-up knjigo.

Prav zato sem si izbrala za tokratni izziv pri CRAFTalnici

voščilnico s
POP-UP

Naredi voščilnico, kjer se bo del dvignil in zaživel v 3D
(lahko tudi v notranjosti voščilnice)

(opozorilo: tale objava bo malce daljša)

Ena knjiga, ki sem jo kupila, je še posebno zanimiva, saj ima tudi opisano kako se kaj naredi. Čeprav so narisane šablone, ki jih je treba večkrat izrezati na roke, ni sestavljanje prav nič enostavno. Da o dvotočkovnem lepljenju ne govorim ;)

Pa poglejmo, kako mi je uspelo:


Prehitro?

No, mogoče se tukaj lepše vidi ;)


In še mirujoča slika.


Pa s ptičje perspektive.


Sedaj pa še k sprednji strani voščilnice, ki ste jo lahko videle že na CRAFTalnici.


Uporabila sem čudovite Altenew štampiljke in šablone Build-a-flower Rose. Ta večplastna vrtnica ima celo 6 štampiljk, tako je izbira blazinic lahko zahtevna. Pomagala sem se tako, da sem nekatere štampiljke odtisnila 2x z isto blazinico, kot prejšnjo. Vrtnico in liste sem izrezala s priloženimi šablonami in jih s 3D blazinicami privzdignila od podlage. Nanjo je padlo tudi nekaj kapljic rose v obliki Nuvo jewel drops. Podlago sem senčila tako, da iz kota v kot prehaja iz sive v lila.



Okvir sem naredila s pomočjo Tininih pravokotnikov (valovitih in s šivi). Tudi napisa sta Najlepši par (zunaj in znotraj), zato lepim v Galerijo.

Hvala, da ste zdržale do konca objave ;)

Sedaj pa hitim še k Andreji in Lili ter naši mesečni gostji Maji, da vidim kako v 3D oživijo njihove voščilnice.


25 komentarjev:

  1. NOROOOOO....fascinantna,spuljena do amena,.... prekrasna,....nora. Glede na to, da si v soboto moj šofer se bom vzdržala krepkih besed kar se izziva tiče. Ma veš kaj....se kar ne morem vzdržat...."solit se pojdi!!!!!! Izziv pri katerem bo treba fejst delat...namesto da bi kaj na easy...novo leto se bliža, bla bla bla....babe si moramo tudi odpočit, men je še big shot razneslo...teden za crknit!!!! ti mi pa naložiš še tak posel!!!! :-)) sorry.....
    Ej, a se v soboto lahko vseeno peljem s teboj????

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ha, bom še premislila...





      ... OK, lahko greš :D

      Izbriši
    2. Bohlonej 100x....ampak enkrat me bo pa ta jezik pošteno tepel:-))

      Izbriši
  2. Pa je res noro!!! Fantastično, jaz o tem lahko samo sanjam ni šans, da spravim kaj takega skupaj. Izziv, ja temu se res lahko reče izziv :D
    Tvoja POP_UP voščilnica je fantazija, zelo lepo si jo naredila.

    OdgovoriIzbriši
  3. Uauuu, že zunanjost, pri notranjosti pa itak..za na rit past :-) Se pridružujem Mojci, lahko kaj lažjega, da bomo fit za novoletno zabavo ;-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Si pa carica, tale voščilnica je tako zelo lepa da sem že dvakrat vse pregledala in bi še brala in občudovala. Notranjost je itak nekaj posebnega, pa ta cvet vrtnice je čudovit. Poznam Altenew štampiljke in vem da niso preproste. Krasna Pop-up voščilnica.

    OdgovoriIzbriši
  5. Punce, ne prehitro zgubit volje, saj se da tudi enostavneje.
    Recimo tako.

    OdgovoriIzbriši
  6. Wauuu. Noro nobl. Izziv pa kar zahteven ;-) Boš v soboto dala kak TIP. Se vidimo.

    OdgovoriIzbriši
  7. Tudi sama sem najprej pomislila, da je za ta čas ta izziv z veliko začetnico :) Vsekakor je voščilnica vredna občudovanja in samo strmim, kako lepo se odpre in v notranjosti razkrije prečudovito presenečenje. Pa še popedena zunanjost s krasnim cvetom.

    OdgovoriIzbriši
  8. Posebne voščilnice me vedno pritegnejo, tale tvoja notranjost mi pa deluje tako skrivnostno narejena in ravno v tem je njen čar.

    OdgovoriIzbriši
  9. Tudi sanja se mi ne, kako si to naredila. Že cvet na prvi strani voščilnice je prekrasen, a pravo presenečenje se skriva v njej. Čudovito!

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja, tale tvoja Pop-up je pa nekaj posebnega. In še z videom si nas nahecala.... Vsekakor čudovita ! Tokrat bo res izziv Izziv....

    OdgovoriIzbriši
  11. Uau, fantastična je! Z izzivom pa nas tokrat res nisi kaj preveč šparala...

    OdgovoriIzbriši
  12. Brez besed - skoraj, naj vsaj malce pohvalim, medtem ko ne diham ...
    Navdušena, spet in spet in še ...
    Imenitno res, Majda

    OdgovoriIzbriši
  13. Martina, čisto sem navdušena nad tvojo 'dimenzionalnostjo' :-))) ...nekaj krasnega!!!

    OdgovoriIzbriši
  14. Čudovita voščilnica. Prelepa zunaj in fantastična znotraj. Super izziv si nam pripravila. Hvala zanj, saj nam je dal res veliko ustvarjalnih možnosti. Lp Lili

    OdgovoriIzbriši
  15. Čudovita je, tako zunanjost s prelepim cvetom kot notranjost- ta je pa res nekaj posebnega! Tole pa ni bil ravno mačji kašelj skupaj dobit..

    OdgovoriIzbriši
  16. Zelo zelo lepo in že po izgledu notranjosti si mislim, da je bilo res veliko dela. Ampak se je splačalo. Lepa je zunaj in znotraj.

    OdgovoriIzbriši
  17. Ta tvoja izvedba je pa res odpulena:), še dobro, da nam ni vsem treba počet kaj takega. Še sreča, da v Craft-alnici ne moreš konkurirati,v tem primeru, bi ti sigurno dobila prvo,drugo in tretjo nagrado, pa še srečna izžrebanka bi bla. Sedaj pa resno; čudovita in tako 1xtna, da zaslužiš vse čestitke. Kako se pa dela pa tud gledat ne grem:).Lep pozdravček do sobote, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  18. Najprej hvala za opozorilo, da bo objava daljša. Sem si nalila kozarec vode pred branjem. Zelo prav je prišel, saj mi je zaletelo, ko sem pokukala v notranjost tvoje voščilnice. Pa je že cvet na prvi strani čudovit. :-) Pa sem že mislila, da bom naslednji teden v miru delala praznične voščilnice...

    OdgovoriIzbriši
  19. oooh Martina kako lepa rožica se skriva znotraj, že zunaj tako zelo lepe voščilnice :-)) Super si naredila tvojo "pop-up" rožico. Video je krasen!

    OdgovoriIzbriši
  20. jap, meni so tudi zelo všeč pop-up knjige, vsi doma jih radi prebiramo, ker so tako posebne in skrivnostne.
    tvoja voščilnica pa se kar stopnjuje - že tele altenew štampiljke so hudo zahtevna vrsta, no, da o notranjosti sploh ne govorim - čista perfekcija, nimaš kaj!
    sama se bom seveda lotila kaj bistveno enostavnejšega, ker mi tole natančno najprej rezanje, nato zlaganje in potem pa še lepljenje (in vprašanje, kaj vse sem spustila še vmes?) nikakor ne bi šlo ;).

    OdgovoriIzbriši
  21. Uf, tole je pa res noro lepo. Si sploh ne znam predstavljati, kako ti je uspelo nekaj takšnega narest. Fantastična voščilnica tako zunaj, znotraj pa še eno presenečenje.

    OdgovoriIzbriši

Hvala da si pokukal-a v moj blog, bom vesela tvojega komentarja.

Thank you for visiting my blog, I'd love to hear from you.

moi xxx